Anotace: Na houpačce
"*"
"***"
Divný týpek ... samý vtípek
Starší kočka ... si chvilku počká
(Spíš okatá laň ... co koloušky loví)
Naslouchá co ještě poví
Než se zády obrátí
Než útratu zaplatí
Vtipálek
Zdá se (jí) být
Asi jediný
Kdo není trapný
Kdo není zpitý
Kdo zdá se
Být i sympatický
Když během jídla vypráví
Všem těm lidem kolem.
"***"
Starší kočka neodchází
Zvláštní týpek ... dál vtípky sází
Nikoho však neuráží
Teď již na barové židli sedí
Na chvíli i na ní hledí
Mrkne ... sem tam
Zda neodchází
Zdá se mu
Jediná
Střízlivá
Vtipům se usmívá
Rozumí
Věk asi tak ... cet let.
"***"
A tady příběh končí
Možná i začíná
Je apríl
Apriori ... chuť by byla
V jiném prostředí a vonné svíčky
Až zítra, možná ... těsně po půlnoci
Na nebi ... se uvidí.
"***"
"*"
To byly časy, když jsem byl divný týpek a starší kočka se dočkala.
Spíš kočky se dočkaly.
Co se stalo?
Kočky tohoto věku jsou najednou koťátka...
03.04.2023 18:37:23 | Koala
Koček je hodně ;))
Kocourů též
A dlouhého věku se dožívají.
***
Jen vytáhnout paty
A sednout si za komín.
Víc již nepovím
Stíhají mě za prvního dubna
Dvě mourovaté kočky.
***
Od včerejška
Létají drony kolem střechy
A já se kocourům nedivím
Že sedí a raději mlčí.
Copak to lze
Se veřejně vystavit v dnešní době.
04.04.2023 10:05:33 | Fialový metal
Tak zralou kočičku hm
Už klíží se mi
Víčko k víčku
Omrzlý muž
S vzezřením strýčků
Mává rukou rezignovaně
Ty si ale brachu dopřej
Získej její náklonnost
I hebkou trochej
Či trofej ?
01.04.2023 23:03:53 | kudlankaW
Na nebi jediná
Večer se usmívá
A ráno při svítání
Po šálku kávy
Se ztrácí
Jak mlha kolem řeky
Mlčí ...
***
Jediná však
Večer co večer zpívá
Hraje si
Skotačící
Samé řeči
Dokud jí dech stačí
Ale né dnes ;-))
Dnes na Apríla.
01.04.2023 23:12:16 | Fialový metal