Stopy zahladil vítr.
Ani už nesnaží se bláto.
Pro kroky, co se zapomenou,
čas nemůže stát.
Kým před bouří jsem byl…
schránkou na duši s lesklým pláštěm,
den skutky se rozmělnil,
jako jediný
nakonec mi zbyl.
Po dlaních stékají slzy
a vážně netečou z podlitin pod víčky,
bolavé srdce
a noc je příliš krutá,
aby z večera vrátila více.
Chvíle tesá se do kamene zapomnění
a křičí tou bolestí…
Pergamen z krve odpuštění.
A tma na konci řádku,
na nebi jen klempířům,
co třpytí se svou přirozeností,
šichta teprve začíná…