Anotace: Věnováno Anonymovi
Krajina klopýtá normálně neříkáme, ale v začátku básně to působí bezstarostně a hravě, záměrně přehnaně jako "směju se a potom hynu". Takhle se mladí umí smát, i bez důvodu, zvlášť na výletě. Dále přirovnání že "duch tvých snů raší jako bříza" už tak svěže nevychází. Čtenář si zmateně představí ducha v bílém rubáši. Možná to "duch tvých snů" nahradit nějakými originálnějšími slovy a chytne se pak i ta břízka. Prostřední 2 sloky by se daly zřejmě napsat lépe, tu vlastní otázku položit trochu jinak, či konkrétněji. Závěr je už dobrý a nazvaná je básnička výborně, z odstupu pojmenováno co jsem vytvořila: Na cestě. Tak to má být.
03.07.2023 10:40:24 | Ezop
Moc děkuji za tak dlouhý komentář, jo na ducha snů se podívám, takhle z odstupem mi to zní vlastně taky trochu divně, čtvrtá část uznávám trochu pokulhává v kreativitě, ta je tam víceméně jenom pro dokreslení atmosféry, k předposlední mám ovšem docela vztah, ač je pravda že ten rým je takový špinavý;
nicméně tak jako tak jsem ráda, že se líbí začátek a konec, toho si moc vážím.
04.07.2023 21:47:31 | Tritvaetna