Déšť za tvým oknem
Soused déšť na tvé okno ťuká,
jako by s větrem přinesl zprávu
kterou úhledně psala moje ruka
jak v dívčí kráse marně plavu
Štěpánko, déšť ti vlasy smáčí
a hnědé pramínky mizí v louži
vždy, když se na nás nebe mračí
bez tebe se duše velmi souží
Z mraků nad Bedřichovem zbyl cár
zatímco slunce nemá co na práci
ach Štěpánko, jsi nejvzácnější dar
skrytý ve tvém venkovském paláci
Každou kapku vyměním za dukát
který v horkých dlaních svírám
ať můžu, jak déšť na tvé okno zaťukat
a tys krůpějí na skle, jíž stírám
Přečteno 172x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, zde.neck, kozorožka, Marry31, Iva Husárková, šerý
Komentáře (4)
Komentujících (3)