Kalich
Anotace: Romantické verše
Jsem jak kalich, z nějž víno kane
z plodů zralých temný rubín plane
ach Tvé oči voní medem lesním
když struny zvoní, láskou teskním
Jdu kolem luk a známých míst
kde slyším zvuk z ptačích hnízd
rovněž kytary tón a tvůj hlas,
jak z kostela zvon, zněl v nás
Štěpánko, píseň milá zní v obci
v Bedřichově jsi žila mezi kopci
zde leží kraj nám oběma známý
tak o něm hraj, ať mé srdce mámí
Tvůj překrásný zpěv, se nesl chatou
a víno pění,jak krev,když jdu za tou,
co Bedřichov chrání v malém podkroví
však nemám stání, než Štěpánka odpoví
Přečteno 160x
Tipy 12
Poslední tipující: Tvbm, šerý, jenommarie, kozorožka, mkinka, Stanislav32, paradoxy
Komentáře (4)
Komentujících (3)