Boty od bláta,
sponky ve vlasech,
kvítí v ruce,
procházím se.
Po louce a cestě,
pěšinou i asfaltem,
prázdno v hlavě,
co víc si přát?
Vlastně tu něco je...
Dva plaché úsměvy,
nesmyslné domněnky,
nekonečné přemítání,
a zázračné okamžiky.
Pobláznění duše,
velikou touhou,
po čtyřlístku,
chce právě jeden.
Špatné oči nebo
snad vadné naleziště,
marné hledání,
V políčkách jetele.
Tak kde je?