ptáci soropěli pokud se to neznámé sloveso týká ptáků, divočáci zavítali totéž
Básnička buduje nějakou novou přírodní rezervaci, kde v harmonii žijí a prosperují všechny dnes ohrožené a hynoucí druhy. Ačkoliv tu není ani slovo o ekologii, popisovaná krajina je tak nepředstavitelná a realitě vzdálená (vždyť tolik různých zvířat spolu ani nelze potkat), a právě tím bylo jaksi "oklikou" dosaženo naléhavého volání po péči o přírodu. Tato krajina je "osamělá" říká název - tzn. neexistuje, je bez nás, bez lidí.
Domnívám se, že autor to ani neměl v úmyslu, ale svou bizarní nezúčastněnou představou rajské krajiny plné míru a barevného života úspěšně apeluje, upozorňuje na zázrak přírody, který byl člověku svěřen a který zanedbáváme.
07.08.2023 20:28:13 | Ezop
Teda úplně mě dostaly švitořící krtonožky..teda viděla jsem minulý týden jednu v Plzni, ale na špendlíku, nešvitořila.
A soropějící ptáky nepřebil už ani roztomilý divočák.
07.08.2023 19:51:12 | IkkarisKa