Sen o bosé dívce

Sen o bosé dívce

Anotace: prostě jednou do rána nasněžilo a mně se tu noc zdál sen...

Pohled na hvězdnou oblohu; kdo by ho neměl rád?

Když ščítám ty zelené smaragdy, mám mít pochybnosti snad?

Ta barva mě vábí a kontrast tak svádí

pozvednout oči, ať hlava se točí, jako když kočí bičem zatočí,

zní zvonivý smích, to přec není hřích,

že vnímám tu krásu, jak let s rychlým koníkem

noční zimní krajinou na saních.

Tak proč tedy vráska krabatí čelo, když jet by se chtělo

a vnímat vzduch svěží,

jak tělo té krásky s temnými vlásky,

co bosá tu ve sněhu, skok a skok u saní běží?

To nebe, jež za obzor leží

a láká můj pohled, aniž bere ohled

na to, co cítím k dívce s věncem kvítí,

jíž tak svítí oči, že donutí stočit

můj zrak jenom na ni, když les plný laní

mě nevábí víc, než spanilá líc,

co v té dívce sídlí. Však když mávne křídly,

já najednou nevím, co počít

Autor mravenec, 23.08.2023
Přečteno 129x
Tipy 9
Poslední tipující: Fractura cordis aperta, Fialový metal, mkinka, Psavec, Anfádis
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...to znám, milá mkinko. Já začal "psát" až poměrně pozdě a vypisuji se ze svých můr. Nejen nočních...děkuji ti. JT

26.08.2023 12:05:07 | mravenec

líbí

Ráda jsem četla.

23.08.2023 21:36:49 | mkinka

líbí

Dobrý večer, pochvala od tak plodné a dobré autorky potěší. Děkuji, JT

23.08.2023 21:41:03 | mravenec

líbí

Děkuji za takovou chválu. Já jenom píšu, abych se necítila tak sama a mávám slovy z kočičího království.

26.08.2023 11:52:58 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí