Anotace: První báseň inspirovaná Prahou
Vcházíš do své staré vily
a tvoje srdce je stejně jako ona
porostlé zimolezem
a chladem protknuté.
Ráno je trochu chladné
a tvé černé vlasy s blond ofinou
prochází se ulicí jako já
a teskní po lepších časech.
Proč spěcháš s ranní kávou
a děláš poněkud netečnou
když na tebe od noci čekám
na smutné ranní Ořechovce?