Říjnové rozkoše milukrásné

Říjnové rozkoše milukrásné

Rozbřesk sladký vítal jitro, nad podzimní krajinou,
sličné duby švitořily šumnou řečí tajemnou,
lesní luhy, horské pláně, líbal mrazík chladivý,
jinovatku křehkou hladil úsvit slunce zářivý.

Božskou hudbou přenádhernou, klokotaly bystřiny,
zlaté lístky slétávaly, do jezerní kotliny,
objímaly kmeny stromů, ze skalisek rostoucí,
větre keřů rozechvíval, závan větru miloucí.
Autor Romantik, 05.11.2023
Přečteno 115x
Tipy 5
Poslední tipující: IronDodo, Psavec, cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tvůj nick naprosto sedí... krásně jsem se při čtení zasnila...nádhernej obraz ze slov.

05.11.2023 18:24:44 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel