Vánoční
Na okno dýchl mráz a zkřehlým prstem kreslí květy...
V krajině se stmívá do zlatomodrých krás...
By opět po roce prolnuly se oba světy..
A narodil se Spasitel, na malou chvíli byl zase jako jeden z nás.
.
Na okno dýchl mráz a přilepil svůj pohled na sklo...
Hladově zíral, pozoroval dění...
V místnosti hodokvas, třpytivé šustění, všecičko se lesklo...
On díval se, jak Láska lidská srdce mění...
.
Na okno dýchl mráz a blažený měl výraz ve své tváři..
Kometa roztrhla svůj drahocenný háv...
A rozsypala hvězdy.. jak kousky zlata v černém kalamáři..
Vánoční svátky jsou poslem dobrých zpráv.