Jsem zpátky na planetě,
kam jsem slíbila,
že už se nikdy nevrátím.
Ale je to jen pocit
...je to jen fotka, fotka
vytažená z krabice s minulostí,
zašedlá a vybledlá,
nechtěla jsem ji ve své ruce.
Nepátrala jsem po ní,
asi náhodou vypadla,
jen jsem ji zvedla z podlahy.
Uklidím ji zpět na její místo.
Nadzvednu zaprášené víko paměti,
položím ji do té krabice,
všechno ostatní v ní nechám,
ležet, být v minulém čase.