Jarní víla, usměvavý skřítek,
hrstmi barvy rozhazuje.
Zelená, růžová, bílá
a vše kolem ní se směje,
jak květy stromů,
když hmyz je opyluje.
A okvětní plátky růžové
tiše se k zemi snášejí.
Motýlci barvy duhové,
Jarní vílu doprovázejí.
A ptáci nad nimi v oblacích letí,
hrdélka se jim nadouvají,
klokotají a pějí
své písně rozdávají.
Všude kol jásot, chvat a shon,
Jarní víla se vrací,
střídá svou sestřičku.
Mrazivý dech zmizel,
a jarní vánek
dovádí v polích trošičku.
Vůně medu lechtá,
pyl nás hladí po tvářích,
dech země šeptá,
Živote, probuď se
a rozviň se do krásy
jaro je tady...
Trošku předbíháš, ale dneska to tak venku skoro vypadá:)
Pěkná.
01.02.2024 14:54:44 | Žluťák
Nádherná jarní pohlazenka... zavoněla sněženkami:-)
01.02.2024 13:52:31 | cappuccinogirl
ani nevím, zda sněženky voní, ale jsou nádherné
02.02.2024 19:51:35 | Aramgad
Jen velmi jemně... možná, že si tu vůni spíš vsugeruješ, bo od kvítků ji tak nějak očekáváš... ale když přivoníš, nasaješ spilu s nimi i ten jarní vzduch kolem... proto sněženky pro mne...voní JAREM:-)*
02.02.2024 19:55:24 | cappuccinogirl
tak to jo, takto vlastně dnes voní spousta jarních kytiček, tohle se mi líbí
03.02.2024 15:01:19 | Aramgad