Anotace: Píšu ti pár řádků...
Píšu ti
z nejméně dvou deštivých měst
a má jinak ztepilá duše
se v kapkách rozpouští.
Uvidím tě
stát s černýma očima plnýma slz
stékajících tiše z oblohy
jako důkazy krůpějí samoty.
Uslyším tě
a tvé ladné kroky zejména
až když utichne déšť a město spí
snad někde spíš i ty.
Napíšu ti
pár prostých tmavých řádků
kde slova nic neznamenají
a stejně se ztratí.
Píšu ti
z nejméně dvou deštivých měst
a má už křehoučká duše
se v kapkách rozpustí.
Nepíšeš náhodou z Prahy? A jaké to druhé město může být?
Báseň dýchá deštěm a dobře se čte.
06.02.2024 17:23:21 | mkinka
Děkuju pěkně Píšu z Prahy, je to tak :-) a i z Českých Budějovic
06.02.2024 18:19:27 | Zasněný básník
Tak zdravím z Prahy a v Českých Budějovicích jsem měla tetu, co bohužel před lety zemřela. Tak obě místa jsou mi blízká.
06.02.2024 18:21:27 | mkinka