Věnuju Ti báseň,
místo růží, co nosil jsem
Tobě vždy v tento den.
Píšu Ti báseň,
že srdce nezná klid,
a nemůžu říct:
"Milovaná jsem tu vedle tebe."
Chtíc dotknout se Tě,
pohladit a políbit.
Tak alespoň verš píšu Ti,
když dnes nejsi tu se mnou.