Ve skutečnosti mě teď nevidíš,
akorát sluchem vnímáš ozvěnu,
něčeho, co kdysi býval můj hlas,
ale teď je z toho jen změť pixelů.
Telefonní linka cituje co říkám,
i to, jak se chvilkami rozesměju.
Když naše hlasy doznívají někde,
dlouhé kilometry od nás dvou,
přemýšlím, proč se to vlastně děje...
Kolik je v telefonátu pravdy a citů,
jestli je to ještě hlavně o pocitu,
zda jsme sami, nebo přesně naopak...
Zase mi vysychá inkoustové pero,
a pošta je drahá jako nikdy dřív...
Jsme vůbec ve sluchátku upřímní?
A kolik se v nás překřikuje hlasů?
Netane se moje věta dávno lží,
než se k tobě po drátu přiblíží?