Na kraji cesty mezi poli
úplně sama tam lavička stojí
jaképak vzpomínky se na ni pojí?
Mrazem je bílá...celičká ojínělá
seděla na ní moje milá?
Seděla...v myšlenkách...v létě...chviličku
teď mráz tu místo ní vykouzlil kytičku
za ranních červánků ozdobil lavičku...