Dva milenci na břehu leží
Vánek z moře je ovívá
Panna bílá z moře k nim kráčí
Ruce k nim vzpíná a oblohou je objímá
Zahalí hvězdným třpytem
Pohladí vánkem z rukou svých
Ochladí měsíčním svitem
A duše jejich odhalí
Duše kde láska hoří
Kde jeden pro druhého jsou
Kam nikomu nedovolí
Prodrat se s láskou falešnou
Neb jejich čistá je a plná dojmů
Čas nadešel a oni odchází
Za třpytu měsíce, jenž je doprovází
Na cestě zpátky domů.
A panna bílá
jak záře z měsíce se usmívá…