Ticho noci mě obklopilo
S první hvězdou na nebi
Vůně květů omámily
Smysly nocí zbystřené
Světla vzdálená blikají
Oznamujíc kdesi lidi
Tady však klid bez nich
Je všude kolem libý
Jen psi občas travou proběhnou
Schované její výškou
A hvězdy nocí tajemnou
S vánkem si tiše notují
Měsíc je ještě nevidí
A já kochám se tou krásou….
Zas první hvězda shlédla na mne shůry
a v závoj noci jsem tu zahalen,
i v kostelech již oněměly kůry,
ticho mne vůkol obklopuje hen.
Jaro je tady, pronikavě voní
mámivou vůní květů šeříku,
Měsíc se koupe ve vltavské tůni
a touha zase bere za kliku.
Daleko jsem od hlučícího davu,
co Václavákem ještě proudí snad,
s vánkem si broukám, pročistím si hlavu,
jsem romantik, mám tyhle chvíle rád...:-D
25.05.2024 15:29:48 | Kozoroh 1
Ty tvoje básničky pod mými mě nejen moc těší, ale i baví a líbí, děkuji ti za ně moc.
25.05.2024 20:24:55 | Aramgad
To jsem rád! Akorát tady jsem musel opravovat. Střetly se mi myšlenky...:-)
25.05.2024 22:05:51 | Kozoroh 1
Tak druhá sloka taky žádá úpravu, protože takhle prohozeno se to nerýmuje.
Jaro je tady, pronikavou vůní
zmámí mne krásné květy šeříku,
Měsíc se koupe ve vltavské tůni
a touha marná bere za kliku...
25.05.2024 16:44:35 | Kozoroh 1
Kdo se umí dívat, má v svém srdci cit,
ten dovede snívat, krásu objevit...
:-)
25.05.2024 15:13:46 | Kozoroh 1