Anotace: mám tě ráda
Neříkám ti to,
abych se tě jaksi zmocnila,
položila tě na lopatky,
nebo snad dostala do kolen,
a nemyslím si,
že tě zrovna tímto dojmu.
Není to ani žádná taktika,
jak zahladit podezřelé stopy,
a není to zoufalé volání,
kterým bych se pokoušela
zahnat jakousi domnělou tmu,
která bývá tmavší než tmavá.
Říkám to proto,
že bych to nejraději
zakřičela do všech světových stran,
protože si tím jsem zrovna
ještě jistější než jistá,
a chci se ti vyznat.
Není to jen klišé,
jsou to tři slova,
jdoucí od mého srdce,
které pro tebe tluče
rytmem dechu mého těla,
jsou skoro jako jeho ozvěna.