Dobrou noc

Dobrou noc

Ač to není viditelné, 

právě hluboce postrádám

tvou přítomnost tady. 

Žádná z mých peřin,

a dokonce ani deka,

není tolik pohodlná,

ani trochu přívětivá,

a už vůbec ne vábivá, 

jako tvoje pěkná hruď. 

To na ní, na ní se spí... 

jako když se v pohádce, 

spí na teplých kamnech, 

na matracích bez hrášku, 

na trávě i lesním mechu. 

Chráníš mě před můrami, 

zdají se mi tak krásné sny, 

že snaha to převyprávět, 

by byla zcela neúspěšná. 

Odpočítávám každou noc, 

než se mi zase poštěstí, 

blízko se k tobě přivinout, 

a opět se božsky vyspat. 

Snad už budu bdít jen chvíli, 

dobrou noc, můj milý... 

Autor girasole, 13.05.2024
Přečteno 98x
Tipy 10
Poslední tipující: Jan Kacíř, Marten, cappuccinogirl, Psavec, mkinka, Tomcat
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel