Ulice v nočním tichu mlčí
jen lampy nad ní blikají
Divoký vítr nad dlažbou skučí
okna domů se do noci dívají
V dálce klapou rychlé kroky ženy
Tramvaj ticho rozvíří
Kdesi kočka mňouká své steny
Kapky deště prach rozvíří
Vůně léta v dešti mizí
stejně jak nálety hmyzí
Do ticha opět ulice se pohrouží
jen dešťové kapky to ticho provází
Okna domů blikají a temní
jen měsíc po dešti nám zjemní
tu obyčejnou letní noc