nePřítomnost

nePřítomnost

Uvnitř sebe anarchii,

pomalu ani nedýchám,

mám šedesát pocitů,

každou vteřinu jeden,

myšlenkový nářez,

v různých odstínech. 

 

Nerozumím lidem

a prahnu po tichu, 

když dělají moc hluku. 

Nikdy nepiju panáky, 

ani neusnu na stole, 

a už vůbec ne pod ním. 

 

Střízlivější než jindy, 

není to tvoje vina, 

ale ta nepřítomnost

mluví tolik nahlas, 

že přeřve cokoliv

co se tady odehrává. 

 

Jsem posluchačem 

svých tichých tužeb, 

míří přímo za tebou, 

vyhlížejí tě z oken, 

a čekají ve dveřích, 

zatímco tu vysedávám. 

Autor girasole, 03.06.2024
Přečteno 87x
Tipy 11
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, malget, enigman, cappuccinogirl, Psavec, Marten, martinaV, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

silná báseň zní to jako ze života , dobré , dobře se to čte.

06.06.2024 12:25:04 | malget

líbí

vykroč...

05.06.2024 16:50:44 | enigman

líbí

V určitých větách se nacházím občas i já.Vyrazove silné řádky.

03.06.2024 10:36:55 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí