Zeď
není jen betonová šeď.
Hranice, za kterou nelze jít,
uvnitř v bezpečí zdi žít.
Zeď
není všemu zlému odpověď.
Stavíme ji pro duši, pro ochranu,
bez jakéhokoliv předchozího plánu.
Zeď
hledáme v srdci svém odpověď.
Materiál nepoddajný a pevný,
kolabuje, hroutí se... jak úsměvný.
Zeď
bojíme se když padne, co dělat teď?
Tam za šedí, sutinami a prachem,
překrásné barvy, nádherný cit...
skryty šedí... zbytečným strachem.
Moc hezky se mi četla
S pěkným závěrem.
Přeji ještě hezkou poslední hodinu této soboty
05.10.2024 23:00:45 | Verunka1
ve třetí sloce nejde dobře v zájmu rýmu použít hovorové "úsměvný", celý text je psaný přísně a spisovně, když sem napíšeme hovorové "úsměvný" je to tak nekompatibilní, až to dělá dojem chybějícího slova třeba úsměvný fór
já jsem nedávno poslouchal The Wall, je to vskutku silný obraz, s tou zdí
19.06.2024 07:39:05 | Ezop