Královka
Kamenná věž se vzpíná z lesa
jako bájný Olymp nad Bedřichovem
ta královna Jizerských hor
s korunou ochozů kolem sebe
přes sto let vládne hoře Nekras
Za jasného dne v Jizerkách
vystoupám po točitém schodišti
až na vrchol Královky
odkud z rozhledny zahlédnu
Krkonoše, Český ráj, nebo Ještěd
Nebe potemnělo pod tíhou mraků
a hora Nekras se úderem hromu zachvěla
za okny věže se mihnul blesk
jenž sťal blízký smrk ostrou sekerou
a zapálil les pod Královskou vyhlídkou
Přečteno 87x
Tipy 7
Poslední tipující: jort1, Anfádis, Paulín, mkinka
Komentáře (8)
Komentujících (4)