Jsi mým létem,
a já chci být tvojí zimou,
až to bude spíš naopak,
vyměníme si to.
Až přejde podzim a jaro,
budu tvoje léto,
a ty budeš moje zima,
budeme si protipóly.
A možná se mezitím
začneme vzájemně podobat,
zahladí se naše rozdíly,
a to společné se zvýrazní,
budeme jako jaro a podzim,
ty budeš podzimem a já jarem,
nebo já jarem a ty podzimem,
jeden budičem, druhý uspávačem.
Nebo splynem do celku,
jaro, léto, podzim, zima,
zacelíme všechny rány,
vyplníme mezeru po mezeře.
A jestli, zabere to plno času,
mnohem víc než pouhý rok,
zacyklíme se do pospolitosti,
nerozhodí nás žádný další krok.