Andrea Landovská: Autorské tisky, strojové šití a prošívání, aplikace, krajka, 2022
Foto jsem upravila
V záhonu rozkvetlých květin
Modrá se z nebe zrcadlí
Ustýlám si hned vedle nich
Pak na loži snění letím
S vlnami větru do dáli
Ale vůbec... vážně!... nevím
Kde je sever a kde je jih
Bloudím jako bloud a bloumám
Pro změnu chci vrátit se zpět
A říkat si postopáté
Že na snech už nebudu lpět
Po probuzení zjišťuji
Ty kytky jsou vlastně růže
Blankyt na rudou se mění
A zraněná je má kůže