Vám čtyřem stěnám bělostným

Vám čtyřem stěnám bělostným

 

Vám čtyřem stěnám bělostným,

vám němým svědkům tužeb mých,

jen jednu tužbu nesvěřím,

tušení zapřu jako hřích,

 

jenž spáchat nikdy nechtěl jsem,

a přesto jsem ji nechal jít

a teď, uprostřed holých stěn,

se marně snažím s pravdou žít...

 

moh’ bych vám o ní vyprávět

mohl bych… ale nevěřím,

že za tři… pět… či deset let

se s prosbou k vám neobrátím,

 

ať šeptáte mi příběh ten

a zazdít jej nedovolím...

 

Autor Ž.l.u.ť.á.k., 10.08.2024
Přečteno 107x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zakázáno autorem díla.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel