Démanty světel stříbrného jasu

Démanty světel stříbrného jasu

Démanty světel stříbrného jasu,
zářily noční letní oblohou,
vánek se nesl luční krajinou,
blaženě hladil vnadná kvítka sněžné,
písněmi lásky božské lůny něžné,
přesladkou vůní nebeského jasu,
věnoval lesům svůdně něžnou krásu.

Světlušky drobné rajsky plápolavé,
tančily vzduchem hájem březovým,
baletem skvostným bujným větvovím,
bytostně nad jezírkem kroužily,
poznati sonet soví toužily,
i hříšné tóny cvrčků pronikavé,
z palouku v trávě jemně mihotavé.
Autor Romantik, 09.09.2024
Přečteno 39x
Tipy 10
Poslední tipující: IronDodo, karolinakarol, enigman, Psavec, Ž.l.u.ť.á.k., mkinka, šuměnka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

romantika od Romantika
- jak příhodné zdá se
verši tu plavně opěvuje, říká
- že stojí za to, zbrzdit se v čase

a ustrnout na okamžik či déle
pro jednu chvíli, vidět neotřele :)

09.09.2024 10:26:54 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí