Proč se mi tak
upřeně díváš do očí,
a zvedáš se nade mnou
do nedotknutelna?
Spaluje mě jako
suché třísky, touha,
s takovou od tebe
budu brzy chtít víc.
Ale já to chápu,
ty zbožňuješ vyhrávání,
a to i když jsi už dávno,
definitivním vítězem.
Protože se s tebou nebojím,
ani doma, ani v lese,
ani ve zprávě neb dopise.
Miluju tvoje ruce,
semknuté kolem sebe,
a tvoje slova a ticho,
a když se rozesměješ,
a tvůj výraz vší vážnosti,
a taky pocit, že mě chceš.