Anotace: Jen zamyšlení si sem, s dovolením, odložím
Z jedné strany plamen,
v jehož teple mohla bych se hřát
Z druhé strany vítr,
který nikdy ničím nespoutám
Plamen chráním v dlaních,
před větrem, i před sebou,
hřeje teplem dlouhých nocí,
které konečně mě nezebou
A přesto denně vítr vyhlížím,
ať zafouká mi do zcuchaných vlasů,
přiměje mě, ať zas sladce sním,
i ve všedních dnech vidím krásu
Bojím se, bojím plamene,
mám strach, že spálí moje sny,
svobodná křídla sežehne
a odbarví mé dlouhé dny
A vím, že vítr odletí,
jen záclony v mém srdci zavlají,
zas zůstane jen prokletí
těch, co věčné věky čekají
Možná, že plamen na prach spálí mě
a ten pak vítr do všech směrů rozfouká
Pak v liduprázdné krajině
jen boží muka budou stát