Šumná říčka
Z horských štítů na bělostném kamení,
šumná říčka božským ladem pramení,
přes hvozdy husté skály omývá,
zelené kapradí rosou smáčené,
laskalo ladoňky krásou vznešené,
malebný úsvit se v mlze rozplývá.
Modravá hladina jasů výsostných,
vábila bruslařky v tónech honosných,
pod hájem lesním sladce vznešené,
rozvilé okvětí vodních lilií,
hýčkalo půvabnou břežní linii,
i vodní ráje láskou milené.
Přečteno 45x
Tipy 10
Poslední tipující: Marťas9, enigman, Psavec, Rozmarýna, Vivien, šuměnka, mkinka
Komentáře (3)
Komentujících (3)