Listopadové přeludy

Listopadové přeludy

Prvním ledem zdobená řeka

přitahuje ranní světlo.

Most, jako padlý strom,

černá se za úsvitu.

 

Listopad mrzne na rtech,

utlačován větrem.

Ty a já, na různých březích

čekáme na lásku...

 

Museli jsme mít na jaře tentýž sen.

Jako bychom se potkali

v chrámu nad řekou

za nebeského zvonění.

 

Rackové křičeli nad věží,
ale sny nezaháněli.

Andělé nám pletli mosty

z divokých čajových růží.

 

Svatá prostoto, řekni mi,

kde je tvoje jarní blouznění?

Listopadové přeludy oblohy

mrazivě lámou... světlo...

Vytvořeno pomocí AI Shedevrum

Autor Tomcat, 23.11.2024
Přečteno 55x
Tipy 17
Poslední tipující: Emani, Marťas9, jort1, Iva Husárková, cappuccinogirl, Kan, Anfádis, Kubíno, šuměnka, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

když píše sama láska symfonii

tak oba břehy spojí chlad a mráz a led
aby se dotkli struny, která nitro zpíjí

aby tu chvíli zůstali bez kroků tam i zpět :)

23.11.2024 16:56:57 | šuměnka

líbí

Mně ten obrázek připomíná nábřeží v Praze, včetně těch ptáků. Asi tu Prahu matičku vidím všude a milou Vltavu.

23.11.2024 14:56:59 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel