Anotace: Víra v nového boha, jež ovládl Svět. Falešný, falešný výklad skutečností chtěl tomu, aby zašlapáno bylo Tvé tělo v prach a duše Tvá ještě hlouběji
Vojáci musí být obrazem vidin
představou elit chránících své
Posláni na povrch, potichu
tvoří se, vytláčí sebe
Jsou otravou
nepřistáli z nebe
Vznikli v jedné pohádce
o chorobném stavu
Příběh však lze hladce
vysvětlit davu
Šel by, kdyby
pohádky nebylo
Vojáci na povrch
nepřišli z nebe
nechodí, aby snad
zabili tebe
Pochází z těla
jsou součástí tebe
Říkají: jsme tady,
aby ses zastavil,
odpočal a vyživil
Mnoho jich, aby sklidilo
TO,
co v tobě zemřelo
Lze je mít v armádě,
však nejsou to zbraně
z tvého já vzniklí
jsou na tvé straně
Osočeni ze zločinu
odchází k bráně
Nesou, co poškozeno jest
Nemluvě
Opouští tělo,
abys ty žil
Ty ale necítíš
úlevu z boje
Zrádci ti pravili,
co myslet si máš
Pokusy tajili,
víru jim dáš
Znova a dokola
mluví Jidáš
Tráví tě za živa,
(ne ti vojáci)
Vymýšlí činidla,
ruletu roztáčí
Pohrozí! Panika!
Krvavá řež!
Radu špatnou doporučí,
neboť dnes (jak ti slíbili)
se Svět dotočí
a ty musíš platit
a utíkat
jak štvaná zvěř
No tak
(si) BĚŽ!!!
ještěže jen scifi;)
26.10.2023 21:21:04 | Sonador
teda chtěl jsem říct, že nemůžu skutečnost označit pravdou, to by se Svět dotočil a to ještě nechceme, že?
26.10.2023 21:29:51 | Narragan
nechceme? určitě? a točí se vůbec?:D ale pořád jsme v chlívku scifi, aby to někoho nemátlo...
26.10.2023 21:31:39 | Sonador
nemůžu si ověřit točivost Světa :D Jsou naštěstí jiné komplikace pro vytváření chaosu v hlavě, daleko ověřitelnější ;) nejde ani o to, o co přesně jde. Je to o dogmatu, podle něj se řídí a taky rozděluje Svět.
26.10.2023 21:40:04 | Narragan
nejde ani o to, o co přesně jde.... jo! a vůbec, rozumíme si;) hezký večer*
26.10.2023 21:54:49 | Sonador