Jsme jen pulci

Jsme jen pulci

Tak jako mravenci v odborných knihách,
Bez šance na porozumění.
Jak spermie, v nadprodukci,
Bez šance na oplodnění.
Tak jako žraločí embrya,
Požíráme sami sebe,
A jako zaslepení blázni,
Věříme v rajské nebe.
Tak jako vážky, tisíce oček,
Každý obraz jiný,
A jenom jeden z mnoha,
Promění impulz v činy.
Tak jako tupí pulci,
Koukáme slepě vzhůru,
Na tupou ebenovou kůru,
Zatímco zdola nás žerou sumci.
Naše žabí léta,
Jsou skryta v rákosí,
Kde tisíc čápů létá,
A zbrklost se nenosí.
Však z lidské nemoci,
Není nám pomoci.

V noci v úžasu z mrazivých hvězd,
Každá k nám vyšle smrtící pěst.
Jak tupí pulci,
věříme v rajské nebe,
Však vesmír kolem nás,
Jen mrazivě zebe.
Autor DaweAg, 20.07.2024
Přečteno 37x
Tipy 1
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí