Anotace: Hodina literatury. Paul Verlaine a sbírka Galantní slavnosti o 18. století, kterému se říkalo galantní doba. A sousloví galantní doba se rýmuje se slovním spojením galantní choroba.
Být galantní k ženě je krásné do té doby, dokud ti ji růžové brýle ukazují jako Venuši. Dále už je to jenom slušnost a zvyk. Ovšem nikdy by galantnost neměla zmizet z našeho života.
19.09.2007 17:55:00 | Psavec