Pruderie
Anotace: Nemístný stud,nebo hloupost?
Pruderie
- to člověk sice žije
však duše strádá
tělo svázal si
a hnije
- kdy přepjatostí
je jak hloupý asketa
jemuž chrastí
už jen kosti
duše je
útiskem zakleta
- to faleš studu
brání v žití plném
tmářství jeho budu
je mu zlým osudem!
Ta sexu pruderie
lživě mu náplň dává
vždyť rozkoš,krása milování
je hřejivé slunce života
ne svobodně,šťastně žije
rozkoš je pro něj
chiméra tmavá
práce údělem do skonání
žití těžká je slota !
1991
Pozn.Pruderie je dle Slovníku jazyka českého
z fr.-přepjatý,nemístný často předstíraný stud-
Přečteno 458x
Tipy 1
Poslední tipující: a_tao
Komentáře (1)
Komentujících (1)