Pod jednou, či pod obojí...
Anotace: Během rekonstrukce budovy bývalé středověké lekárny na Starém Městě pražském, byla objevena zajímavá freska s nápisem, jehož přebásněný překlad je uveden níže. Podle všeho se jedná o první dochovaný "reklamní" slogan ze středověkých Čech.....
a lze jej datovat do 1.pol.15.stol. Nabízený přírodní preparát se svými účinky zřejmě podobal Viagře. Některé,bohužel ne příliš důvěryhodné písemné prameny dokonce zaznamenaly jeho lidový název "Žižkův palcát"
Z textu vyplívá, že ani v těžké době husitských válek nebylo radno zanedbávat určité povinosti a to na obou válčících stranách...
POD JEDNOU,ČI OBOJÍ
AŤ S CIZÍ, NEBO SE SVOJÍ
VRÁTÍ TI ZPĚT SÍLU BÝKA
VHODNÝ PRO STŘELCE I SUDLIČNÍKA
Přečteno 537x
Tipy 19
Poslední tipující: Triffid Kolbe, Jin, Charibeja, střelkyně1, Ishtar, boštek, spare, carodejka, labuť, Holis, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)