Zpověď.
Nu, ...přistup poběhlice
a zanech lhaní již,
v temnotách zpovědnice
očistíš duši,víš?!
Důvěřuj zpovědníku
a ulev svojí duši,
i kdyby kanovníku
pak měli brnět uši.
Má ložnice je chrámem,
jež tone v nočních tmách,
při mši tvou vzpupnost zlámem,
též vínem bych ji splách.
Zdá se být věcí nutnou,
zjistit, co ukrýváš,
co máš pod svojí kutnou,
než spustím otčenáš.
Při víně z číše zlaté
tvé chříchy pochopím,
rád potom při mši svaté
kapličku vykropím.
Až hold těm svatým hrám
vzdá ranní kuropění,
potom ti zbohem dám
i svoje rozhřešení.
Pánbůh se pouze diví:
"Jak může vědět mnich,
když tvůj cit je tak tklivý,
že láska není hřích?"
Přečteno 668x
Tipy 9
Poslední tipující: ota.pé, Zasr. romantik, Lilly Lightová, 5thelement, Agniezka, labuť
Komentáře (1)
Komentujících (1)