Královno ledová
V tmavé noci
ztichlé zvonky
s jiskřením
dopadly na ulici.
Sníh,
tak zebavý
a neodbytný,
tváře růžolící
S něžným pláčem
usmívá se
na krystalovou
studenou krásu.
Větrem hnána
do dlaní
a přikrývky
z čarovného hlasu
V zamrzlé lóži
tonoucích vod
navždycky
omráčena je úžasem.
Sklání se pak
nad ledovým
křišťálem a
pokládá ruce na zem.
...
Královno ledová,
královno paní,
teď vrby se vám
každou noc klaní.
Roztáváte svým
ohněm niterným
a s každou jiskrou plní se lávová řeka,
když ledové roucho láska vám tiše svléká...
Přečteno 579x
Tipy 17
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, kejtyyy, Vlk v rouše, Radek.oslov.Šafárik, lucajda89, BArBArKO, Akrij8, Elwig, Simísek, Kapka
Komentáře (8)
Komentujících (8)