Já včela, já déšť
Padám
rozvité okvětní lístky,
tak rajské,
po okraj naplněné,
letí vstříc mým rtům.
Já včela,
nektar by vysát chtěla,
pyl ambrózie,
chuť pelyňku,
vůni růže,
hltat očima a ústy.
Padám
údolí mezi Řípy,
tak hebké,
krůpějí orosené,
letí vstříc mým dlaním.
Já déšť,
po kapkách úbočím stékám,
soutěsku plním,
vzedmutá hladina
touhou vztyčené přehrady
pak odtává v podnoží páru majáků…
Přečteno 515x
Tipy 26
Poslední tipující: Holis, isisleo, Verena, ziriant, hanele m., Jana M., Lota, enigman, Mbonita, labuť, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)