Guliver

Guliver

Anotace: dětem

Povím vám příběh
co zdál se mi včera nad ránem
v zemi snové potkal jsem Gulivera
po horách kráčel se džbánem
k večeři sežral stádo koní
a dostal žízeň jako trám
tak vypil řeku u Boloňi
teď si to šine k Athénám
co krok to míle
a sešlapané lány polí
on netvářil se provinile
když hrnul domy do údolí

Tak a půjčil jsem si megafón
a křikl na něj hej!
poslouchej mně ty darmošlape
dávej si pozor kam to šlapeš
nebo se naštvu namoukutě
a zejtra ráno přeperu tě!

On zasmál se až zem se třásla
a spustil hlasem hrobovým
ty jeden malej cvrčku z másla
vždyť tě jak mouchu ulovím
však dočkej rána Gulivere
dneska je pozdě už jdu spát
a zítra ráno uvidíme
kterej z nás dvou se bude smát

Když tma kolem se rozprostřela
běžel jsem lesem k mraveništi
a vyprávěl tam o dni příštím
že mravenci jsou dobří známí
šli poradit se s královnou
pak slavnostně pod hvězdami
mi řekli řečí bojovnou
neboj se Bedřichu
nenecháme tě ve štychu

Tou nocí polním telefónem
svolali všechny druhy hmyzu
s úplňkem příjďte všichni honem
na okraj louky pod tu břízu

Válečná porada pod břízou bzučí
mravenci,brouci,hovada
bojovati se učí
kusadla,žihadla řinčí jak zbraně
od noci do rána učí se dávat ránu k ráně

V úsvitu stál jsem připraven
svlečenej do půl těla
čekal jsem Gulivera
v tom zahřmělo se na obloze
až stromy v lese spadaly
krok sun krok,noha k noze
už vidím ho jak z povzdálí
se přímo ke mně řítí
když do dlaně mne chytí
tak vydám povel k útoku

Pozemní vojsko mravenců
přidají všichni do kroku
chorál se nese oblohou
a zrzavých čtyři roty
vlezou mu pod kalhoty
začínaj kousat do nohou
a mezi tím se podaří
od břízy letce komáří
vzlítnout mu rovnou do tváří
žihadlo vedle žihadla
hovada jako letadla
krouží mu kolem hlavy
..tak armáda z trávy
a já majitel malého těla
jsme skolili Gulivera.
Autor zenge, 06.09.2009
Přečteno 382x
Tipy 12
Poslední tipující: al-pacino, Psavec, Mario de Janiero, hašlerka, Kubino 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...připomněl jsi mi mou oblíbenou knížku...a že bych si měl usmířit sršně, vosy, mravence, blechy atd. Báseň skvělá, děsně jsem ti fandil. ST+!

07.09.2009 11:34:00 | Mario de Janiero

líbí

parádní, ST!

06.09.2009 22:41:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí