rýmy 7
Anotace: dětem...a Emanu F
Na stráni
Paklyže a Paksáně
ve vánici do stráně
táhli Pročbycha
byl přivázán na laně
pevně jako špunt k vaně
na hlavě měl kulicha
v kopci půli
Pročbych bulí
jak když na něj berou nože
říká bože chtěl jsem vzít i Jelikože
cože?
Jelikož je kámoš můj
Načpaka a Pročpaka
neni s náma tak pláče
nesehnal si přezkáče
takže den má na draka.¨
Hrnec
Řekl hrnec pokličce
s jejich vztahem je teď šmitec
nechce s ní být dál v myčce
ani v skříni v poličce
konec,basta,tipec.
Má teď novou z nerezu
co se v slunci leskla
prý z výlohy z Valmezu
tam novýho Teska
To se v světě takhle stává
když smalt poklicím opadává
tak oči hrnců rezavých
ohlíží se po nových....
Poustevník
Znám z Pousteven poustevníka
dlouhý vous a krátká trika
tlustou knihu pod paží
bloumá kolem nádraží
žije z piv a na rohlíkách
kouří jenom nalezence
s vrstvou prachu na kronikách
má jen vítr v peněžence
říkala mi paní v masně
že pro děti skládá básně
a jak krásně
no fakt...jasně.
Přečteno 424x
Tipy 31
Poslední tipující: pamp_elka, Mario de Janiero, labuť, Flamy, Michelll, Holis, Špáďa, Bíša, Květka Š., Psavec, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)