Anotace: Z cyklu Jednoduché stroje, kap. 3. ;-)
Sbírka: Bláznovy sonety, Laco da Vinci aneb Zábavná fyzika pro samouky
Páka je v rovnováze, jestliže výsledný moment sil a počet komnetů působících na páku je nulový.
02.02.2010 22:01:00 | hašlerka
Drahá Liv! Děkuji za námět. Chtěl jsem psát o šroubu a stále mi vycházely rýmy až příliš vulgární. (a to je u mne už co říct!) Ale otvírák otvírá neomezené možnosti dvojsmyslů! Už se těšíme, já i moje čůza, pardon, múza.
02.02.2010 10:03:00 | Zasr. romantik
Já bych dnes napsala jen tak o velmi jednoduchém a prospěšném stroji: otvíráku. Mohu Tě inspirovat ke 4. kapitole, milý Zasr. romantiku?
02.02.2010 00:00:00 | Liv