Anotace: Z cyklu Jednoduché stroje, kap. 7. ;-) pro tentokrát jdeme více do historie, ať se poučíte!
Sbírka: Bláznovy sonety, Laco da Vinci aneb Zábavná fyzika pro samouky
Jako by jedna hodina fyziky nestačila. :D Z toho bych sestavila Kamasútru pro náruživé matfyzáky :D
05.02.2010 21:12:00 | Okřídlená Lištička
Jak by sloužil ze všech sil,
však pil víno potajmu,
král pak spal a on si užil ...
(s čtyřmi jeho ženami,
prý mu říkal, Karle čtvrtý,
nevěř nikdy, nevěř mi!)
Mám radši klasickou větu
Karla IV.: "Pij Bušku
a již se nezarmuť,
toto víno zprvu trpké zdá se..."
ale Vítek taky není špatný:
je vidět, že mu to
přinejmenším pálilo,
což je asi největší deviza,
z které jak říkával Jan Werich
"nelze vystěhovat"...
Nicméně vraťme se k vínu,
je-li suché: nemohu lhát
mám ho rád...
05.02.2010 12:16:00 | ROMAN LOHNERT
Květko, já to taky nevěděl,
z básničky své jsem se to dozvěděl,
a Vítek?
Snad každý máme svého "vítka", který ...
05.02.2010 11:57:00 | Zasr. romantik