Olivy
Tam dole hučí řeka
u dětských hřišť
jak děcko se vzteká
a vody tříšť
přes ten jez padá níž
výpustí jak je mříž
Tam dole řeka
dva břehy dělí
létem tě svléká
abychom uviděli
tu krásu horních toků
záhyby boků
a slepá ramena
...jak jsi mi vzdálená.
Vzala si Řeka
bydlí s ním u Athén
neděle kleká
tam v chrámu pravoslaví
co je to za člověka?
Když život mi tráví
už jenom tím svým bytím
vím že už nenasytím
srdce své po okraj
ta moje řeka
..splavila tam kde je oliv háj.
Přečteno 465x
Tipy 33
Poslední tipující: Pevya, Dota Slunská, betmen71, Houda, Psavec, Špáďa, Mbonita, BArBArKO, hašlerka, Flamy, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)