Posed
Pod nebem modravým
za strání les
od ohňů z polí dým
a vůně z brambor nati
já s hubou od malin
a v dálce štěká pes
to v náruč máti
prázdninám vstříc
ještě chci říct
v to léto byl fakt hic
a měl jsem dědu
i flintu dřevěnou
a z posedů
v šeření stínů stromů
nad hubou lomu
co z ozvěn vracel lesa dech
a mráz mi lezl po zádech
jak rosa přes oko vraný
dík za ty noci nevyspalý
a rána v duchnách mlhovin
když vzpomenu si tak se kalý
mé oko a do peřin
ta slanost v sentimentu
má příchuť ze dna starých vín
a dávna plentu
..rozhrnuji
snad řasou v očním víčku
Na nebi jiný mraky plují
já dám dva kusy U Slavíčků
..víc jich už ani nesvedu
pak půjdu v krchov rožhnout svíčku
za vzpomínky a za dědu....
Přečteno 491x
Tipy 42
Poslední tipující: Krahujec, BArBArKO, Mario de Janiero, teď už nikdo, Myrja, Lota, ziriant, Rolnička, Holis, Mraveneček, ...
Komentáře (14)
Komentujících (13)