Pablo Neruda

Pablo Neruda

Anotace: lektvarům

Co u piv pamrdů
rozumí petrželi
v remcotu mezi pěnou
vzpomínaj na Drdu
na jeho pěsti
panceřový
vítr dál žene z křoví
klobouk
a oblouk vítězný
rovná se v zádech
na Elysejských polích
v dlaních se drolí
zbytky zdí nářků
a zas se jede na přetvářku
však jsem znal Nerudu
a Chilský komunisty
to ještě bylo čistý
a místy se i dalo
mít radost že máš málo
v hojnosti přeludů
stále se onanuje
za rány osudu
se vole neděkuje
snad ještě pobudu
než z bot mne zuje
a tam u starý tůje
vykopu zakopanou
láhev co prošla branou
mystických cest
lektvarem na bolest
ona prý jest

to je vše

Čest!
Autor zenge, 13.07.2010
Přečteno 963x
Tipy 25
Poslední tipující: Holis, Mario de Janiero, teď už nikdo, hašlerka, BArBArKO, Malá Lucije, Mbonita, 6thSun, CULIKATÁ, ziriant, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Čapka či Nerudu
nikdy číst nebudu
neb sedím v koalici
a plním prkenici
máme své jasné vize
vždyť jde jen o peníze...
ST!

16.07.2010 10:45:00 | Mario de Janiero

líbí

st!

14.07.2010 21:58:00 | hašlerka

líbí

Za rány osudu se vole neděkuje - píšu si do deníčku!
Jen se budu muset ještě naučit se tím řídit.

13.07.2010 23:13:00 | Zasr. romantik

líbí

Tobě i všem hvězdám čest,
ať cípů pět maj či šest...

13.07.2010 23:13:00 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel