Poděbrada
Anotace: slabosti a starým kostím...
Odněkud z Poděbrad
a jeho okolí
byla
tmavší byla
tata černoch
máma bílá
moje srdce zryla
jako pole plané
řekla pane
co stojíte
netančíte
vypadáte že už víte
toho hodně o životě
řekl jsem kotě
o tom co mne
tlačí v botě
v podnapilí
po němotě
nebudu ti vyprávět
i když skoro celý svět
mám v nohách i v duši
a že jí to sluší
Odněkud
z mých druhých brad
ucítil jsem chvění
taky slabost v koleni
v kuropění chtění
a na chlopni pálení
slíbil jsem jí mění
a u moří válení
nový auto,taky chatu
a po devátým destilátu
do svatebních šatů
málem jsem už vlezl
nehrál swing
a ani jazz
jenom ňáký techno
slíbil jsem ji všechno!
Po měsíci
mi ztuhlo v líci
konto vymetený
prsteny i zlato
to mám za to
že ač starej bard
rozehrál jsem špatnej part
holka snědá
špatně se prý hledá
po světě i Interpolem
proto radši běda
kdo býti by chtěl býkem
a je starým volem.
Přečteno 454x
Tipy 20
Poslední tipující: Krahujec, Holis, hašlerka, BArBArKO, teď už nikdo, Mbonita, Divoženka1, Mario de Janiero, Špáďa, Květka Š., ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)