Celibát
Anotace: J.F.de Faro byl mi inspirací....
Být mnichem nebo eunuchem
to hrozná představa
jako když kráčíš za suchem
za tebou vlhká otava
a na ni na dekách
jsou ženy v roztoužení
a kol těch rájských plodů
..Slýcháváš zurčet vodu
však nemůžeš se napít
a hábit plandá po dunách
kde jsou ti ptáci v korunách
ve studních voda živá?
Proč skrývá?
Ti svět potěšení
myslím tím tření
třeba těl
kolik že střel
ze šípů Amora
kolem proletělo?
A touha potvora
pálila tvoje tělo
tím sluncem Saharským
A ty dál s nohou v sandály
s hlavou čistou
s pohledem do dáli
hledáš to věčné místo.
Přečteno 454x
Tipy 47
Poslední tipující: hanele m., Z kapky deště, Helena Lovecká, šuměnka, Jiná, enigman, Psavec, Špáďa, Mario de Janiero, hašlerka, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)